(0880) 300 100

Zorgverzekering

Noventas biedt jou via haar partners collectiviteiten diverse uitstekende zorgverzekeringen aan. Via de vergelijkingssites van Noventas sluit je de verzekering op basis van execution only. Je doet dit via onze module in 6 eenvoudige stappen.

Je kunt ons ook om raad vragen. Je hebt bij zorgverzekeringen de keuze uit diverse aanvullende dekkingen en verschillende soorten polissen zoals een natura- of restitutiepolis. In dat laatste geval heb je een volledige vrije keuze van zorgverlener! Je kunt dus zelf jouw arts/aanbieder kiezen. Hieronder lees je meer hierover. Dit alles tegen een gunstige prijs/kwaliteit. Zowel voor de basisverzekering als aanvullende verzekering.

LET OP bij de keuze voor een budget-/selectiefpolis! Lees hieronder meer. Klik op één van de buttons om je premie te berekenen.

Zorgverzekering en corona

Stel, je hebt alleen een basisverzekering en belandt met Covid-19 in een ziekenhuis. Door de drukte word je overgeplaatst naar een ziekenhuis elders in het land. Na twee weken voel je je gelukkig weer een stuk beter en mag je naar huis. Maar daar begint het herstel pas echt. Je hebt maanden fysiotherapie nodig om weer de oude te worden. Wie betaalt dat allemaal? Wij geven je in dit artikel antwoord.

Restitutiepolis

Met een restitutiepolis kun je in principe bij elke zorgaanbieder terecht. Ook al heeft je zorgverzekeraar geen contact met de zorgverlener. Op basis van restitutie krijg je dan je kosten vergoed. In veel gevallen betaal je de kosten eerst zelf, waarna je ze van je verzekeraar terugkrijgt. Als het om een gecontracteerde zorgverlener gaat worden de kosten vaak rechtstreeks door de zorgverzekeraar betaald.

Naturapolis

Bij een naturapolis wordt je zorg direct door de zorgverzekeraar betaald. Je mag dan eigenlijk alleen naar een gecontracteerde zorgaanbieder. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, dan moet je in het geval van planbare zorg in principe bijbetalen.

Selectiefpolis

Een aantal zorgverzekeraars (bijvoorbeeld VGZ of Menzis) biedt een selectiefpolis (budgetpolis) aan. Van deze polis is de premie het laagst, maar is de lijst van gecontracteerde zorgaanbieders beperkt, u kunt dit maar bij een beperkt aantal instelling terecht. LET OP!! Het kan zo zijn dat je dus niet alle zorg vergoed krijgt (veelal krijg je maar zo’n 65% van de kosten vergoed) en/of dat je zelfs moet bijbetalen. Gemiddeld was dit bijbetalen de afgelopen 2 jaar zo’n € 450,= per jaar. Noventas is niet aansprakelijk voor de financiële consequenties die zich als gevolg van de budget-selectief polis bij jou kunnen voortdoen.

Combinatiepolis

Het is ook mogelijk dat je een natura-selectief polis kan afsluiten of een natura-restitutie polis. Dat is afhankelijk van de zorgverzekeraar, maar ook van je zorgwens of -behoefte.

BEL DIRECTOFFERTE AANVRAGENADVIES VRAGENAFSPRAAK MAKENSCHADE MELDENVRIENDENDIENST
10% relatiekorting met bestelcode: Relatiekorting-Noventas