(0880) 300 100

Noventas is specialist dronesverzekeringen

Drones worden niet alleen nog bij geheime militaire missies ingezet.  Drones zijn er in verschillende soorten en maten en voor verscheidene doeleinden. De drone wordt steeds vaker aangeschaft door particulieren en sommigen zullen zelfs een exemplaar als luxe cadeau krijgen tijdens verjaardagen en feestdagen.

De futuristische vliegtuigjes roepen wel de nodige verzekeringsvragen op zoals: “Moet je een drone verzekeren?”. “Welke verzekering moet je dan afsluiten?”

Verzekeringsaspecten Drones

Net als bij de regelgeving voor drones, zijn ook de verzekeringsaspecten voor gebruik van drones verschillend voor recreatief en bedrijfsmatig gebruik. In beide gevallen is het echter verstandig goed uit te zoeken of een verzekering eventuele schade door gebruik van een drone dekt. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend op iedere polis.

1. Recreatief gebruik

Bij recreatief gebruik is het mogelijk dat de aansprakelijkheid (schade aan derden) valt onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) van de eigenaar van de drone. Deze dekt veelal schade met of door een modelvliegtuig met een maximaal gewicht van 20 of 25 kg. Dit laatste hangt af van de polis. Iedereen die hobbymatig met een drone gaat vliegen, doet er verstandig aan eerst uit te zoeken of de verzekering dekking biedt voor door de drone veroorzaakte schade. 5 Zicht op drones

2. Beroepsmatig gebruik

Aansprakelijkheid voor schade aan derden door luchtvaartuigen (en dus ook schade door drones) is niet standaard gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Dekking hiervoor is te verkrijgen op een aparte verzekering. Bedrijven moeten die verzekering vaak verplicht afsluiten: zij krijgen pas een vergunning als ze een verzekering hebben afgesloten.

Indien een particulier of bedrijf een ander bedrijf inhuurt dat een drone gebruikt, is het belangrijk goed te controleren of dat bedrijf de verzekering goed geregeld heeft. Eventuele schade zal niet zijn gedekt op de verzekering van de particulier of het bedrijf dat het bedrijf met de drone heeft ingehuurd.

Verbond van Verzekeraars: Informatie over regelgeving en verzekeringen.

BEL DIRECTOFFERTE AANVRAGENADVIES VRAGENAFSPRAAK MAKENSCHADE MELDENVRIENDENDIENST
10% relatiekorting met bestelcode: Relatiekorting-Noventas