(0880) 300 100

Noventas is specialist droneverzekeringen

Drones worden niet alleen nog bij geheime militaire missies ingezet.  Drones zijn er in verschillende soorten en maten en voor verscheidene doeleinden. De drone wordt steeds vaker aangeschaft door particulieren en sommigen zullen zelfs een exemplaar als luxe cadeau krijgen tijdens verjaardagen en feestdagen.

De futuristische vliegtuigjes roepen wel de nodige verzekeringsvragen op zoals: “Moet je een drone verzekeren?”. “Welke verzekering moet je dan afsluiten?”

Of neem direct contact met ons op voor meer informatie

PER TELEFOON

(0880) 300100
 

Als exclusief partner van Coverdrone kan Noventas nu ook drones voor commerciële/professionele doeleinden verzekeren.

Coverdrone is één van de grootste verzekeraars van Drones voor de commerciële markt en was de eerste verzekeraar met speciale dekkingen voor commercieel gebruik van drones in het Verenigd Koninkrijk.

Noventas biedt via Coverdrone een volledig uitgebreid luchtvaartverzekeringsproduct voor de onbemande vliegtuig (drone) industrie. Wij bieden maatwerk oplossingen, inclusief onder meer volledige dekking tijdens de vlucht, luchtvaart aansprakelijkheid, datarecovery, bedrijfsschade en nog diverse aanvullende dekkingsmogelijkheden. De dekking loopt via Lloyd’s.

 

Read More >

De wet over drones

In 2013 is er voor het vliegen met drones speciale wetgeving geschreven. Dit houdt onder meer in  dat er niet over bebouwing en mensenmenigten gevlogen mag worden of boven wegen en spoorlijnen.

Schade

Maar hoe zit het nu als er met een drone schade wordt veroorzaakt?  Voor die vraag kijken de meeste verzekeraars naar de voorwaarden voor het vliegen met modelvliegtuigen. Zo mag het gewicht vaak niet hoger zijn dan 20 kg.

Verzekeringsaspecten

Net als bij de regelgeving voor drones, zijn ook de verzekeringsaspecten voor gebruik van drones verschillend voor recreatief en bedrijfsmatig gebruik. In beide gevallen is het echter verstandig goed uit te zoeken of een verzekering eventuele schade door gebruik van een drone dekt. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend op iedere polis. lees hier meer over de verzekeringsaspecten. 

BEL DIRECTOFFERTE AANVRAGENADVIES VRAGENAFSPRAAK MAKENSCHADE MELDENVRIENDENDIENST
10% relatiekorting met bestelcode: Relatiekorting-Noventas